GOMBÁSZDA – Gombász Divat és Ajándék

A gombászás egy jól sikerült kirándulás
sava borsa

Rólam

Halihó.
Orsi vagyok.

Szenvedélyes gombász, festő és digitális bevándorló.

A hétköznapjainkat többnyire a városban töltjük a férjemmel, az IT világában. Nappal egy neves informatikai cégnél dolgozom: tehát egész álló nap biteket és pixeleket tologatok a számítógépen. Az esti szabadidőben pedig szívesen festek vagy rajzolok és lélekben készülök a hétvégére.

Általában már péntek délután elindulunk kicsi balatoni birtokunkra, így szombatra virradóra biztosan kiszabadulok a természetbe. Igyekszem a hétvégén legalább egyszer túrázni a közeli vagy nem túl távoli erdőkben. Mindig bízom abban – és többnyire bejön -, hogy csodálatos állatokkal és fantasztikus gombákkal fogok találkozni. Ezek az élmények tartanak egyensúlyban a rohanó digitális világ nyomása mellett.

A gombászással édesanyám fertőzött meg, de a családban többen is hódolnak ennek a szenvedélynek. Azt hiszem igazi hasgombászok vagyunk. Legalábbis én egészen biztosan… a férjem inkább a has részét vállalta magára 🙂 Ezért sok izgalmas receptet kipróbáltunk már és lelkesen kísérletezünk az új ízekkel. Rendszeresen készülünk befőzéssel az “ínségesebb” téli időszakra. Persze nem csak gombákat fagyasztunk (ja bocs, fogyasztunk), hanem a természet más ajándékait is, legyen szó a kertben termesztett vagy a vadon gyűjthető gyümölcsökről és zöldségekről.

Mindenesetre több álmom vált egyszerre valóra akkor, amikor a párommal (aki azóta a férjem) megszereztük a balatoni telket és felépítettük rajta a házikónkat. Saját kert, gyümölcsfák és veteményes, természetközelség, na és a Balaton… csupa öröm. Bár a munka (még?) a fővároshoz köt, azonban feltett szándékom, hogy itt telepedjünk le egy életre. De addig is fáradhatatlanul ingázunk 🙂

Unaloműző képek és írások egy kreatív gombász naplójából.

Nyomtatható matricák a télire eltett gombák felcímkézéséhez.

Gombás és gombászós ruhák, ajándéktárgyak.

Írd meg a saját ötletedet és szívesen elkészítem!