Ezt ingyen elviheted

Kellékek gombászoknak

Töltsd le, nyomtasd ki és használd fel - ez az én ajándékom a regisztrált tagoknak 🙂

Töltsd le ingyen

Gombás ajándékkísérő kártya

Ha gombásznak adsz ajándékot, akkor stílusos lehet gombás ajándékkísérő kártyával ellátni a csomagot. Ez akkor is szívet melengető meglepetés, hogyha a csomagban nem a gombászáshoz kapcsolódó ajándék lapul 😉

Régebben gyakran előfordult, hogy az ajándékkísérő kártyákat személyre szabottan festettem meg mindenkinek egy egyszerű félbehajtott kartonpapírra. Karácsonykor valami télieset: például hóemberrel, szánkóval, fenyőfával stb., névnapra általában virágot festettem a kartonra, szülinapra pedig tortát VAGY a csomagban rejtőző ajándékra utaló apróságot!

Mostanra viszont úgy gondolom, hogy teljesen mindegy mi van a csomagban. Egyáltalán nincs baj azzal, ha egyszerűen bonbont vagy bort adunk – ami tutira elfogy és utána nem kell kerülgetni. A lényeg ilyenkor a külcsín: egy csodálatos csomagolás és/vagy egy igazán személyre szóló az ajándékkártya! 

Ha gombásznak adsz ajándékot, az ajándékkísérő kártya legyen gombás 😉 Szívesen segítek benne, ha nincs időd rajzolgatni. Csak töltsd le, nyomtasd ki színesben és kész is. DE ha igazán egyedire akarod, akkor fekete-fehérben nyomtasd és színezd ki a saját elképzelésed szerint.

Az ajándékkísérő kártya A4-es oldalra van tervezve és pdf formátumban tölthető le. Az első oldallal 9 darab egyoldalas kártyákat nyomtathatsz. 

Az ajándékkártya mintája színes, de fekete-fehérben is nyomtatható például színes papírra.

Hogyha fekete-fehérben nyomtatod fehér papírra, akkor szövegkiemelővel és/vagy filctollal, színes ceruzával is kiszínezheted. Nekem a szövegkiemelők nagyon beváltak, hiszen a fenyőfa zöld, a rizike narancs…

Kellemes készülődést és ajándékozást kívánok!

Töltsd le ingyen

Gombás címke (nem csak) befőttesüvegre

Ha szoktál eltenni befőtteket télire, akkor feltehetőleg gomba is lapul a kamrádban. Te hogyan szoktad feliratozni ezeket? 

Nálunk az volt a bevett szokás, hogy a tartalmát és a tartósítás dátumát (legalábbis az évet) írtuk rá. Aztán én már néha felírom rá azt is, hogy hol és kivel szedtem vagy valami vicces beszólást, ami még emlékezetesebbé teszi. Valamikor a saját szórakoztatásomra a címkéket szépen megrajzolom és kiszínezem. A lekvárokra általában az adott gyümölcsöt és a levelét rajzolom, a gombákra a termőtestet és faleveleket. De előfordult olyan is, hogy valami népi mintázatot kanyarítok, ha úgy tartja kedvem. Persze nyáron és ősszel, a szüret időszakban erre nem mindig van idő. Sokszor inkább utólag, már télen cicomázom ki a portékát 🙂 Szívet melengető elfoglaltság feltérképezni a kamrát, mert mindig van ott valami, amiről már majdnem elfelejtkeztem és nagyon megörülök neki. 

A legkedvesebb címkéimet ezentúl digitalizálni fogom, hogy nyomtatva később újra fel lehessen használni azokat. Bárkinek, akik nem szeretnek rajzolással bíbelődni, de szívesen díszítenék ilyesmivel a kemény munkával eltett finomságokat. Ezeket a kinyomtatott címkéket egyszerűen csak fel lehet ragasztani vagy kötözni akár a befőttes üvegekben vagy akár a fagyasztva eltett gombákra is. A címkézésről inspiráló képek jönnek hamarosan!

Töltsd le ingyen

Gombás receptek titkos hozzávalókkal

Szeretnél újítani a gombaszárítás terén? Mit szólnál egy ínycsiklandó gombás fűszerhez? A megszokott tartósítási módszereket tovább variálva olyan praktikus csemegét tehetsz a kamrába, amelyek majdani felhasználása kevesebb időt, alapanyagot és szaktudást fog igényelni.

A titkos hozzávalóval készült gombás fűszersót csak elő kell kapni, pric-pracc-prucc megrázni és a varázslatosan finom vacsora pillanatok alatt tálalható! Addig pedig gyönyörűséges színfoltként fogja gazdagítani a kamrád polcait. Sőt, olyan látványos és könnyen használható eredményt kapsz, hogy akár a “nem gombász” barátaidnak is ajándékozhatsz vele üvegbe zárt erdei kulináris élményt például karácsonyra.