GOMBÁSZDA – Gombász Divat és Ajándék

Ezt ingyen elviheted

Kellékek gombászoknak

Töltsd le, nyomtasd ki és használd fel - ez az én ajándékom a regisztrált tagoknak 🙂

Töltsd le ingyen

Gombás címke (nem csak) befőttesüvegre

Ha szoktál eltenni befőtteket télire, akkor feltehetőleg gomba is lapul a kamrádban. Te hogyan szoktad feliratozni ezeket? 

Nálunk az volt a bevett szokás, hogy a tartalmát és a tartósítás dátumát (legalábbis az évet) írtuk rá. Aztán én már néha felírom rá azt is, hogy hol és kivel szedtem vagy valami vicces beszólást, ami még emlékezetesebbé teszi. Valamikor a saját szórakoztatásomra a címkéket szépen megrajzolom és kiszínezem. A lekvárokra általában az adott gyümölcsöt és a levelét rajzolom, a gombákra a termőtestet és faleveleket. De előfordult olyan is, hogy valami népi mintázatot kanyarítok, ha úgy tartja kedvem. Persze nyáron és ősszel, a szüret időszakban erre nem mindig van idő. Sokszor inkább utólag, már télen cicomázom ki a portékát 🙂 Szívet melengető elfoglaltság feltérképezni a kamrát, mert mindig van ott valami, amiről már majdnem elfelejtkeztem és nagyon megörülök neki. 

A legkedvesebb címkéimet ezentúl digitalizálni fogom, hogy nyomtatva később újra fel lehessen használni azokat. Bárkinek, akik nem szeretnek rajzolással bíbelődni, de szívesen díszítenék ilyesmivel a kemény munkával eltett finomságokat. Ezeket a kinyomtatott címkéket egyszerűen csak fel lehet ragasztani vagy kötözni akár a befőttes üvegekben vagy akár a fagyasztva eltett gombákra is. A címkézésről inspiráló képek jönnek hamarosan!

Töltsd le ingyen

Gombás receptek titkos hozzávalókkal

Szeretnél újítani a gombaszárítás terén? Mit szólnál egy ínycsiklandó gombás fűszerhez? A megszokott tartósítási módszereket tovább variálva olyan praktikus csemegét tehetsz a kamrába, amelyek majdani felhasználása kevesebb időt, alapanyagot és szaktudást fog igényelni.

A titkos hozzávalóval készült gombás fűszersót csak elő kell kapni, pric-pracc-prucc megrázni és a varázslatosan finom vacsora pillanatok alatt tálalható! Addig pedig gyönyörűséges színfoltként fogja gazdagítani a kamrád polcait. Sőt, olyan látványos és könnyen használható eredményt kapsz, hogy akár a “nem gombász” barátaidnak is ajándékozhatsz vele üvegbe zárt erdei kulináris élményt például karácsonyra.