GOMBÁSZDA – Gombász Divat és Ajándék

ÉV GOMBÁJA
kollekció

Vegyél részt a következő év gombája szavazáson!

  • Év gombája 2023 – disznófülgomba
  • Cím nélküli bejegyzés 3608
  • Év gombája kollekció 2021 – Óriás bocskorosgomba

ÁLLATI GOMBÁK
kollekció

A gombák magyar neve többnyire látványosan idézi fel a termőtestet. A legjobban azokat az elnevezések tetszenek, amik valamilyen állathoz köthetők… Tudtad, hogy (legalább) 16 állatneves gomba létezik?! Nekem legalábbis ennyit sikerült összeírnom első nekifutásra. A 2021. év kihívása számomra a legaranyosabb “állati gombát” megrajzolni 🙂 aztán idővel az összeset!

HALLOWEEN GOMBÁK
kollekció

KARÁCSONYI GOMBÁK
kollekció

Az adventi időszakban egyre kevesebb lehetőség jut arra, hogy kiránduljak és gombásszak. Nem csak az a baj, hogy télen sokkal kevesebb a gomba az erdőben. Mert kirándulni akkor is csodás, ha csak taplógombákkal találkozok közben. A téli fülőkéről és a kései laskákról nem is beszélve. Sokkal nagyobb gondom, hogy mire végzek a munkahelyemen, addigra teljesen besötétedik a hétvége pedig túl rövid a sok teendőhöz. 

Viszont előkerülnek az izzó fényfüzérek… behálózzák az ablakokat és a kerti fenyőfákat. Na ez mindig bearanyozza a napomat, akármilyen sötét is! Hangolódok a karácsonyra, de azért a gombák mindig ott motoszkálnak a fejemben!

SZERETET
kollekció

nnn